Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Rezultati javnozdravstvene akcije organizirane povodom Svjetskog dana srca

 

Povodom Svjetskog Dana srca, od 28.09. 2021. – 02.10.2021. u organizaciji Ljekarne Fett održala se velika javnozdravstvena akcija na koju su bili pozvani svi građani. Od utorka 28.09. do subote 02.10. svaki dan od 8 do 17h građani su mogli saznati vrijednosti krvnog tlaka, šećera u krvi, zasićenost kisikom, te tjelesnu težinu, indeks tjelesne mase, kao i postotak masnog i mišićnog tkiva u tijelu! Savjetovanje i mjerenje za prevenciju metaboličkog sindroma i razvoja kardiovaskularnih bolesti, pokazali su da je blizu 50% građana imalo vrijednosti krvnog tlaka više od preporučene, čak 70% je imalo povećane vrijednosti šećera u krvi, a više od 50% imalo je visok indeks tjelesne mase i opseg struka koji ukazuje na inzulinsku rezistenciju.

 

Građani su dobili edukativne brošure i kratke praktične edukacije o kardio-vaskularnim bolestima i dijabetesu, kao i ranim znakovima prepoznavanja metaboličkog sindroma. S većinom je dogovorena promjena životnih navika uvođenjem zdrave prehrane, suplemenata i tjelesne aktivnosti, te je zakazan termin za ponovnu posjetu ljekarni. Neki su građani upućeni svome liječniku radi detaljnije obrade i savjetovanja. Javnozdravstvene aktivnosti nastavljaju se od 12.11. povodom Svjetskog dana dijabetesa.

 

Javnozdravstvena akcija organizirana je u sklopu provedbe projekt pod nazivom „Znanjem do prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih rizika‟, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali‟. Ukupna vrijednost projekta iznosi 681.757,07 kn. Trajanje provedbe projekta je 18 mjeseci.

 

 

Povratak na vrh