Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Preuzmite besplatne brošure za edukaciju pacijenata i zdravstvenog osoblja

 

U okviru projekta „Znanjem do prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih rizika‟ kojeg provodimo pristupilo se izradi i distribuciji brošura za edukaciju pacijenata i zdravstvenog osoblja o prevenciji metaboličkog sindroma i rizicima kardiovaskularnih bolesti, te o načinima sigurne samo-kontrole krvnog tlaka, šećera i lipida u krvi.

Većina je faktora rizika za razvoj metaboličkog sindroma promjenjiva i ovisi o životnim navikama stanovništva, o čemu je potrebno educirati u okviru javnozdravstvenih aktivnosti kojima se nastoji podići svijest o tome kako smanjiti broj rizičnih faktora za razvoj metaboličkog sindroma i smanjiti rizik od razvoja kardio-vaskularnih bolesti, osobito hipertenzije.

Brošure sadrže osnovne informacije o metaboličkom sindromu, te načnima kako prevenirati njegov razvoj poput - prestanka pušenja, regulacije tjelesne težine i zdrave prehrane. Također su uključene i ključne informacije o prepoznavanju znakova moždanog i srčanog udara i mjerama prevencije kao i pregled vrsta tlakomjera i glukometara, te primjeri vođenja dnevnika samokontrole koji će biti korisni za razgovor s pružateljima zdravstvene skrbi.

U ovim brošurama donosimo najvažnije detalje korisne za pružatelje zdravstvene skrbi, kao i pacijente koje zanima ova tematika. Ovaj edukativni materijal podsjetnik za zdravstvene djelatnike, a može poslužiti i kao edukacijski materijal za širu populaciju, kako bismo ukazali na ovu problematiku i poticali aktivnosti za trijažu rizičnih pacijenata, pravilnu i sigurnu primjenu suplemenata i dodataka prehrani uz savjet ljekarnika.

Brošure su besplatne i mogu se preuzeti u Ljekarni Fett u Suhopolju i Podravskim Sesvetama te u ordinacijama liječnika obiteljske medicine u Suhopolju.

 

Ljekarna Fett nositelj je projekta pod nazivom „Znanjem do prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih rizika‟, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali‟. Ukupna vrijednost projekta iznosi 681.757,07 kn. Trajanje provedbe projekta je 18 mjeseci.

 

 

 

 

Povratak na vrh