Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Online predavanje – Nealkoholna masna bolest jetre

 

Najava online predavanja s  Biljanom Knežević, dr. med., spec. gastroenterologije

Nealkoholna masna bolest jetre (engl.  Nonalcoholic fatty liver disease – NAFLD) najčešća je kronična bolest jetre u zapadnim zemljama s tendencijom porasta. Uz inzulinsku rezistenciju, debljinu, dislipidemiju i hipertenziju, NAFLD predstavlja jetrenu komponentu metaboličkog sindroma. O nealkoholnoj masnoj bolesti jetre kao komponenti metaboličkog sindroma, liječenju i praćenju pacijenata govoriti će na stručnom predavanju dr. med. Biljana Knežević, specijalist gastroenterologije. 

Pozivamo sve zainteresirane zdravstvene djelatnike na online predavanje pod nazivom „Nealkoholna masna bolest jetra kao komponenta metaboličkog sindroma, liječenje i praćenje pacijenata, koje će se održati u utorak 18. svibnja 2021. s početkom u 19:30 sati. Zbog trenutne epidemiološke situacije, predavanje će se održati online putem platforme ZOOM, što je ujedno i prilika za uključivanje šire zajednice.

Predavanje će za sudionike biti bodovano sukladno Pravilniku Hrvatske liječničke komore i bilježeno kao ”peer grupa” za liječnike PZZ-a.

Sudjelovanje na predavanju je besplatno. Registrirati se možete putem linka:

https://forms.gle/T3idmybxRSPGTN5R7

Nakon registracije poslati ćemo Vam poveznicu putem koje ćete se moći spojiti na ZOOM te pratiti predavanje.

Organizator predavanja je Zdravstvena ustanova Ljekarna Fett u partnerstvu s Domom zdravlja Virovitičko-podravske županije i suradnji s Hrvatskim liječničkim zborom. Organizaciju predavanja sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. 

 

 

Povratak na vrh