Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Edukativni video - uporaba tlakomjera i glukometra kod kuće

 

U vrijeme pandemije, trijaža u populaciji, koju vrše zdravstveni djelatnici, osobito u primarnoj zdravstvenoj zaštiti je otežana, a nužna za otkrivanje rizika za razvoj metaboličkog sindroma. Stoga su u okviru projekta izrađeni edukativni video materijali koji služe za edukaciju pacijenata o pravilnim postupcima samokontrole krvnog tlaka i razine šećera u krvi. Video edukacije u trajanju 5-6 minuta uključuju upute kako pravilno koristiti samomjerače šećera u krvi (glukometara) i krvnog tlaka (tlakomjera).

Sadržaj edukativnih materijala prilagođen je općoj populaciji prosječne zdravstvene pismenosti, a dostupan je na YouTube kanalu Ljekarne Fett te na društvenim mrežama ljekarne. 

 

Pogledajte kako pravilno izmjeriti šećer u krvi: 

https://youtu.be/OBM1PkQA484

 

Pogledajte kako pravilno izmjeriti krvni tlak: 

https://youtu.be/luqm9P7ZA08

 

Ljekarna Fett nositelj je projekta pod nazivom „Znanjem do prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih rizika‟u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali‟, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 681.757,07 kn. Trajanje projekta je 18 mjeseci.

 

 

 

 

 

Povratak na vrh