Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Edukativni video - farmakoterapija u kardiovaskularnim dijagnozama

 

Magistra Ana Fett izradila je edukativni video uradak za pravilnu primjenu farmakoterapije u kardiovaskularnim dijagnozama. Visoki krvni tlak (hipertenzija) je, općenito govoreći, stanje bez simptoma pri kojem nenormalno visoki tlak u krvnim žilama povećava rizik nastanka problema kao što su moždani udar, aneurizma, zatajenje srca, srčani udar i oštećenje bubrega.

U videu se govori o esencijalnoj hipertenzije koja se ne može izliječiti, ali se može liječiti kako bi se izbjegle komplikacije. Budući da visoki krvni tlak sam po sebi nema simptoma, liječnici nastoje izbjeći liječenje zbog kojeg bi se bolesnici loše osjećali ili koje bi im smetalo u svakodnevnom životu. Video donosi i informacije o lijekovima koji smanjuju krvni tlak djelujući preko različitih mehanizama. Većina bolesnika dobro i bez poteškoća podnosi propisanu antihipertenzivnu terapiju. Ali, svaki antihipertenzivni lijek može izazvati nuspojave. Ukoliko se to dogodi, bolesnik o nuspojavama treba obavijestiti svoga ljekarnika ili liječnika koji će prilagoditi dozu lijeka ili će propisati drugu vrstu lijeka.

 

Pogledajte edukativni video o farmakoterapiji u karadiovaskularnim dijagnozama: 

https://youtu.be/eGdHqBcDMTQ

 

 

Ljekarna Fett nositelj je projekta pod nazivom „Znanjem do prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih rizika‟u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali‟, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 681.757,07 kn. Trajanje projekta je 18 mjeseci.

 

 

 

 

Povratak na vrh